9 de març del 2018

Les aventures d'en Rocannon

Títol: El món de Rocannon
Autor: Ursula K. Le Guin
Saga: Hainish Cycle (3/10)
Pàgines: 196
Puntuació:  ☺☺☺☺

 La història està bé, però potser li he trobat a faltar alguna cosa.

 El món de Rocannon és un món on hi conviuen moltes races, totes elles intel·ligents (però no prou evolucionades com per tenir tecnologia, estan en una espècie d'Edat Mitjana). Els científics estudien el món i les seves races, fins que uns "dolents" s'instal·len al planeta, mentre que en Rocannon s'hi queda atrapat i ha d'aconseguir arribar a l'ansible dels dolents per avisar del que passa.

 Fins aquí, tot molt bé. Però hi ha massa races, massa coses noves, que passen sense que gairebé en sàpigues res. La història es fa curta, i sembla com si li faltés una mica de profunditat, una mica més d'explicació.

 També hi he trobat a faltar els temes que em van fer reflexionar en els dos llibres anteriors que havia llegit de l'Ursula Le Guin.

 Però potser és que el vaig començar a llegir amb les expectatives molt altes, i per això m'ha decebut una mica. Com a història està molt bé, i també fa reflexionar una mica sobre nosaltres com a espècie, sobre el destí, i sobre moltes altres coses. Continuaré llegint-la, per descomptat!