12 de juliol del 2017

La continuació de la flor de Jade


Títol: El círculo se abre
Autor: Jesús B. Vilches
Saga: La Flor de Jade (2/4)
Pàgines: 468
Puntuació:  ☺☺☺☺☺

 Aquest segon llibre de la saga està a l'alçada del primer, que em va encantar. Un cop conegut el món i els personatges principals, ara anem aprenent una mica del seu passat i a mida que va avançant el llibre anem entenent el seu títol.

 Una de les coses que m'agrada de la saga és que els personatges es fan estimar, i és molt fàcil posar-se en la seva pell. En la de tots. És clar que hi ha personatges que ens agraden més que d'altres (els trossos en què l'Ariom i l'Allwënn viatjaven sols són del millor que he llegit en temps!), però quan s'explicaven altres històries, seguien mantenint la tensió.

 També s'ha d'agrair a l'autor que els llibres acaben "bé". Vull dir, és una saga i saps que properament hi haurà una guerra o una batalla molt gran o el que sigui, però al final d'aquest segon llibre, com al final del primer, els protagonistes principals estan tots sans i estalvis, en un lloc on poden passar mesos sense patir. No deixa els personatges a mitja lluita o entre la vida i la mort. He de reconèixer que, gairebé al final del llibre em pensava que acabaria reunint tots els personatges en un mateix lloc, com havia fet en el primer. Fins que llavors he vist que no... per acabar veient que potser el retrobament és proper.

 I això no vol dir que les dues últimes pàgines no siguin... inquietants. Aquell punt que fa que vegis què pot passar al tercer llibre, però que no deixa cap personatge principal tocat.

 Seguiré amb la història. Espero que quan acabi el quart ja hi hagi disponible el cinquè...