10 de maig del 2017

Un altre best seller que no val res

Títol: La chica del tren
Autor: Paula Hawkins
Saga: -
Pàgines: -
Puntuació: 

Sempre cometo el mateix error: quan un llibre agrada al públic en general i es converteix en un best seller de la nit al dia, fuig d'ell! Segur que serà horrible. Però, com no, he tornat a oblidar-me'n, i aquest llibre és, com era d'esperar, horrible.

 Per començar, és previsible. Molt previsible.

 Per continuar, no hi ha cap personatge que tingui un mínim d'empatia. Cap ni un. Cap de les tres narradores, per descomptat. Però és que tampoc hi ha cap dels tres personatges masculins que et faci sentir ni una mica de simpatia per ell. Ni els policies. Ni... ningú.

 A banda dels errors que hi ha. Per exemple, la protagonista es queda sense diners. La seva mare li deixa 300 lliures. Va 3 cops al psicòleg (75*3 = 225 lliures), però segueix comprant alcohol, bitllets de tren... i fins i tot agafa un taxi. Durant 3 setmanes segueix així. I dic que haurà de menjar i pagar l'habitació on viu. Amb 75 lliures per 3 setmanes?

 I, per descomptat, els episodis d'amnèsia. Com és possible que algú només s'oblidi del que a algú altre li convè que s'oblidi?

 Tot plegat ha sigut un desastre, un llibre que només desitjava que s'acabés, perquè ni els personatges ni la història m'importaven gens. La única cosa bona és que, com que l'he escoltat en audio, almenys no he perdut el temps llegint-lo, i l'únic que ha passat és que m'ha acompanyat uns quants dies mentre em desplaçava.