25 de febrer del 2017

Una de les recopilacions de contes de l'Asimov




Títol: 
Anochecer y otros cuentos
Autor: Isaac Asimov
Saga: -
Pàgines: 526
Puntuació:  ☺☺☺☺

Els contes de l'Asimov sempre fan pensar, tot i que sempre n'hi ha algun de millor que els altres. En aquest recull, crec que el que més m'ha agradat és el que dóna títol al llibre: Anochecer. Què passaria si en un món on hi ha 6 estrelles, els científics descobrissin que per primer cop en molts anys hi haurà un eclipsi? I si s'hi barreja la religió? Com fas un model de la trajectòria del teu planeta si és molt més complicat que el que tenim a la Terra? Com vius el primer moment sense claror de tota la teva vida?

També m'ha agradat molt "En una buena causa..." Un home lluita perquè uns extraterrestres no acabin exterminant els humans, mentre que un amic d'infància li va posant pals a les rodes. Però... al final descobrim que no tot és el que sembla, i fem una bona reflexió sobre quins són els personatges que acaben formant part de la història.

I, per seguir pensant, tenim "Mundos posibles", on un personatge ensenya a una parella universos paral·lels, on no va passar algun fet que va fer que acabessin junts... per acabar veient que acabarien junts... i si no hagués passat la segona cosa... acabarien junts?

I, per destacar-ne un altre, "Un día tan hermoso". Què passaria en un món on la gent es teletransporta per anar a tot arreu i no surt mai al carrer?

Hi ha una trentena de contes per anar pensant :-)