31 d’octubre del 2015

La història de Plutó explicada per en Neil deGrasse Tyson


Títol: The Pluto files
Autor: Neil deGrasse Tyson
Saga: -
Pàgines: 184
Puntuació: ☺ ☺ ☺ ☺

Aquest és un altre llibre amb la història de Plutó, des del seu descobriment, per què es va anomenar Plutó, el descobriment de nous objectes similars i la seva qualificació com a planeta nan.

Aquest cop, la història (almenys la part més propera a nosaltres) està explicada en primera persona per en Neil deGrasse Tyson (que no necessita presentació). En l'època anterior a la qualificació de Plutó com a planeta nan, en Neil era director del Rose Center for Earth and Space, i va ser molt criticat per fer uns panells on Plutó no apareixia amb la resta de planetes. Tot té una explicació: els planetes (i la resta de cossos celests) estaven classificades per famílies, així que hi havia una família amb els planetes rocosos, una altra amb els gasosos, i Plutó estava en un altre lloc amb la resta de cossos transneptunians.

 Una de les coses millors del llibre és que està ple de còmics trets de diaris i revistes de l'època, on Plutó era protagonista. També està ple de cartes de nens (i no tan nens) on li demanaven que Plutó seguís essent un planeta. I, per descomptat, la seva història personal respecte a Plutó.

 És interessant i es llegeix bé.